M: info@vancleefopleidingen.com І T: +31 851 308 220

Venting

IATA ref: 5.0.2.13.2:

Venting:

Het controleren van zendingen gevaarlijke stoffen die verstuurd moeten gaan worden door de lucht is inmiddels niet meer weg te denken en verhoogt uiteraard de veiligheid.

Wat opvalt is dat de meeste mensen die deze zendingen checken, vergeten om de verpakkingsinstructies door te nemen, wat natuurlijk wel erg belangrijk is, want gevaarlijke stoffen worden pas echt gevaarlijk zodra ze ongecontroleerd uit de verpakking treden.

Er zijn op de markt overal UN geteste verpakkingen te koop waaronder ook Jerrycans. Deze verpakkingen zijn voor elke vervoersmodaliteit te gebruiken. Waar vaak overheen gekeken wordt is of er een drukventiel in de dop van een jerrycan zit. Dit herken je vaak aan hele kleine gaatjes in de dop. Dit drukventiel zorgt ervoor dat de jerrycan kan ventileren indien nodig. Voor het IATA is dit absoluut verboden, waarvan ik zeg dat dit een specifiek punt zou moeten zijn op een checklist.

We willen natuurlijk niet dat er dampen vrijkomen in een vliegtuig.

Recentelijk nieuws

Gevaarlijke-stoffen

Gevaarlijke stoffen

Wat zijn gevaarlijke stoffen en hoe kunnen uw medewerkers er veilig mee werken? Ieder jaar overlijden er in Nederland duizenden mensen door ziekten die zij

Lees meer >