About Us

Arjan van Cleef

Mijn naam is Arjan van Cleef, trainer

Mijn carriere

Mijn naam is Arjan van Cleef, geboren in Amsterdam en al jaren met mijn gezin woonachtig in Amstelveen. Na mijn middelbare schooltijd heb ik bij Defensie getekend als beroeps bepaalde tijd. In afwachting tot toelating ben ik gestart op de politieschool waarna mijn carrière bij de politie in Amsterdam begon. Na ongeveer 5 jaar merkte ik dat het politiekorps en ik niet helemaal meer bij elkaar paste en ben ik een nieuwe richting ingeslagen. De kans werd geboden om mijzelf te ontwikkelen in het verpakken, het merken, de etikettering en het documenteren van gevaarlijke stoffen voor luchttransport (IATA). Na ongeveer 4 jaar in dit vak heb ik mijzelf ontwikkeld als specialist en was ik toe aan een volgende stap in deze interessante wereld van gevaarlijke stoffen. Nadat ik benaderd door de luchtvaartmaatschappij Martinair om bij hen aan de slag te gaan bij de Special Cargo afdeling. Bij deze fantastische luchtvaartmaatschappij heb ik in mijn functie veel gevaarlijke stoffen voorbij zien en jarenlang veel geleerd en ervaring opgedaan. Na een aantal jaar werd Martinair helaas overgenomen en was het voor mij tijd om verder te kijken en verder te groeien.

Mijn carriere

Na wat zijwegen werd ik benaderd door een groot opleidingscentrum op Schiphol -Rijk voor de functie instructeur gevaarlijke stoffen. Hier kreeg ik, na de jaren bij Martinair waar ik vanaf het verpakken tot de afhandeling van complete en soms complexe zendingen verantwoordelijk was voor gevaarlijke stoffen, de kans om mijn opgedane kennis over te brengen. Met veel praktijkervaring heb ik dit jaren met veel plezier gedaan voor de klas gedaan. Ook het ontwikkelen op het gebied van IMDG (zeevracht) en veiligheidsadviseur ADR (wegtransport) was een must voor mijzelf. Na enige tijd ben ik coördinator trainingen geworden waarin ik adviezen gaf aan externe klanten en waar ik collega-instructeurs mocht begeleiden. Mijn drang om mij verder te ontwikkelen bleef, waardoor ik na 8 jaar besloot om als QHSE manager aan de slag te gaan bij een groot opslagbedrijf in Amsterdam. Dit bedrijf heeft de grootste opslagvoorziening van Noord-Holland als het gaat om gevaarlijke stoffen en hierdoor heb ik mij niet alleen verder ontwikkeld op het gebied van transport, ook PGS-15 (de opslag van verpakte gevaarlijke stoffen) heb ik mij eigen gemaakt.

Mijn carriere

Door diverse partijen werd mij, na al deze tijd, gevraagd of ik weer trainingen wilde gaan verzorgen. Mede door deze vraag uit mijn netwerk heb ik besloten om mijn droom te volgen en samen met mijn vrouw ons eigen bedrijf op te richten. Een bedrijf waar ik al mijn kennis en opgedane ervaringen kan omzetten in trainingen, VanCleefopleidingen.

Ruime ervaring in

Veiligheid, Arbo, transport, logistiek

Wil je vrijblijvend, gratis advies?

Wil je weten wat ik voor je kan beteken als individu of bedrijf, druk dan op de contact button.